Ometi ei ole Toulouse'i rünnaku mõju tunda ainult Prantsusmaal. Juudikogukondade juhid, õiguskaitseorganite esindajad ja teised üle kogu maailma on reageerinud lubadustega, et julgeolekumeetmeid parandatakse ja kõik hakkavad igasugusel kahtlasel tegevusel silma peal hoidma, vahendab CNN.

Pole siiski tõendeid, et kuskil mujal peale Lõuna-Prantsusmaa valitseks otsene oht.

„Lihtsalt see, et midagi toimub seal, ei tähenda veel suuremat ohtu siin. Aga me võtame kõike väga tõsiselt,“ ütles New Yorgi linnapea Michael Bloomberg.

USA sisejulgeoleku ministeeriumi ametnik ütles, et USA võimud jälgivad olukorda Prantsusmaal koos Euroopa võimudega ja uurivad võimalike rünnakute võimalusi juutide vastu riigisiseselt.

„Praegu ei ole me teadlikud ühestki spetsiifilisest ohust USA sees,“ ütles ametnik, kes soovis jääda anonüümseks. „Nagu alati kutsume me avalikkust üles olema valvas ja teatama igasugusest kahtlasest tegevusest kohalikele õiguskaitseorganitele.“

New Yorgi Yeshiva ülikool tegi avalduse, milles öeldakse, et julgeolekumured on suurenenud traagilise tulistamisintsidendi tõttu Prantsusmaal Toulouse'is ning inimesi kutsuti üles olema valvel igasuguse kahtlase tegevuse või isikute suhtes.

Manhattani Park Easti sünagoogi direktor Benny Rogosnitzky ütles, et lapsevanemaid koos lastega ja teisi sünagoogi sisenejaid ja sealt väljujaid on palutud väljas mitte koguneda.

New Yorgi politsei on tugevdanud sünagoogide ja „juudi objektide“ valvet linnas, teatas komissar Ray Kelly. Asekomissar Paul Browne ütles varem, et New Yorgi politsei terrorismivastane büroo saadab kiirreageerimissõidukid patrullima umbes 20 juutide asutuse ja elurajooni juurde.

„Meil on selles linnas märkimisväärne juudi elanikkond ja me teame, et me oleme terroristide rünnakuobjektide nimekirja tipus. Nii et meid paneb muretsema niinimetatud jäljendamise sündroom, kui keegi võis vaadata Toulouse'is toimunud sündmusi ja proovib midagi sarnast teha,“ ütles Kelly.

Samasuguseid julgeolekumeetmeid on rakendatud ka Washingtonis.