Samuti süüdistatakse kahtlusaluseid USA kaupade müümises Iraani läbi vahendajamaade – Araabia Ühendemiraatide, Malaisia, Suurbritannia, Saksamaa ja Singapuri.

Kõiki müüdud materjale võib potentsiaalselt kasutada sõjalisel otstarbel, sealhulgas kasutatakse neid isevalmistatud lõhkeseadeldistes.

Isevalmistatud pommid on aga üha suurem ohuallikas USA ja tema liitlaste vägedele kriisipiirkondades.

Kolmapäevasel pressikonverentsil teatati, et süüalused on väidetavalt tellinud USA tootjatelt 12 000 isevalmistatud lõhkekehades päästikuna kasutatavat mikrokiipi ja toimetanud need vahendajariikidesse.

Tootjaid ei süüdistata, sest neid peetakse asjas enese teadmata kaasosalisteks.

Süüaluste hulgas on Iraani kodanikud Ali Akbar Yahya, Farrokh Nia Yaghmaei, Bahman Ghandi, Farshid Gillardian, Isaac Gillardian ja Ahmad Rahzad Majid Seif, Malaisia kodanik Kaam Chee Mun ning Saksamaa kodanik Djamshid Nezhad.

Süüdistatavate ettevõtete hulgas on Dubais asuvad Mayrow General Trading, Atlinx Electronics, Micatic General Trading, Madjico Micro Electronics ja Al-Faris.

Samuti nimetati Iraani firmat Neda Industrial Group ning Malaisia firmasid Eco Biochem Sdn BHD ja Vast Solution Sdn BHD.

Mitmeid nimetatud ettevõtetest kontrollib Iraani riik.

Süüalused müüsid Iraani ka mitmeid seadmeid, mida võib kasutada nii sõjalisel kui rahumeelsel otstarbel.

Süüdimõistmise korral ootab kahtlusaluseid vanglakaristus viiest kuni kahekümne aastani ning rahatrahv kuni miljoni dollarini.