Viieteistaastane noormees on mõrvas kahtlustatuna vahi alla võetud, ütles politseileitnant Sid Covington, teatab BNS.

Ametniku sõnul olid ohvriteks teismelise vanemad ja nende nooremad lapsed vanuses üheksa, viis ja kaks aastat. Pereisa oli mõnedel andmetel vaimulik.

Politsei avastas Albuquerque linna lähedal asuvast majast hulgaliselt tulirelvi, nende seas ka poolautomaatrelva, mida viimastel andmetel rünnakus kasutati.

USA president Barack Obama allkirjastas möödunud nädalal 23 määrust, mis karmistavad märkimisväärselt Ühendriikide relvaseadusi, ja nõudis kongressilt viivitamatut tegutsemist. Seadusemuudatuste näol on tegemist asepresident Joe Bideni juhitud töörühma vähem kui kuu jooksul koostatud plaanide nimekirjaga tulirelvavägivalla ohjeldamiseks Ühendriikides.

Biden alustas tööd koheselt pärast detsembris Connecticuti osariigis Newtowni algkoolis aset leidnud veresauna, milles tapeti 20 last ja kuus koolitöötajat.

Määrustega üritatakse vältida muu hulgas tulirelvade sattumist vaimuhäiretega inimeste kätesse ning nõutakse uuringute korraldamist relvavägivalla põhjuste osas ja karmimaid karistusi relvaseaduse rikkumise eest.

Konkreetsed muudatused jäävad siiski USA kongressi otsustada.