Amanda Berry, Gina DeJesus ja Michelle Knight leiti esmaspäeval Arieli viletsas seisukorras olevast majast Clevelandist. Kõik kolm venda vahistati vägistamises ja inimröövis kahtlustatuna, vahendab USA Today.

Samal ajal kui Clevelandi politseile esitatakse küsimusi, kuidas tüdrukud rööviti, kuidas neid vangistuses peeti ja kuidas oli võimalik neid nii palju aastaid peita samas piirkonnas, kus nad rööviti, hakkavad Castrote perekonna kohta välja ilmuma räpased detailid.

52-aastane Ariel on Seymour Avenue'l asuva maja omanik. Naised leiti sellest majast. Naabrid, sõbrad ja perekonnaliikmed olid Castro arreteerimisest rabatud. Tegemist on kohaliku muusiku ja endise koolibussijuhiga, kes sõidutas ümbruskonna lapsi oma mootorrattaga. Tundub, et Castro on osanud oma tumedamat poolt oskuslikult varjata.

Dokumentide järgi vahistati Ariel 1993. aastal koduvägivalla eest, kuid süüdistust talle ei esitatud.

2005. aastal süüdistas naine, kellel on Ariel Castroga kolm last, teda enda rängas peksmises ning korduvates ähvardustes tema ja lapsed tappa.

Castro laste ema Grimilda Figueroa väitis, et mees murdis tal kaks korda ninaluu ja peksis katki ribisid, lõi välja hamba, põhjustas ajus trombi, mis tekitas opereerimatu kasvaja, ning väänas kaks korda paigast ära õla.

Dokumentide järgi ähvardas Castro Figueroa ja tema kaks tütart tappa. Kohtuasi lõpetati, sest Figueroa advokaat ei ilmunud kohtusse kohale.

Ühel Castro tütardest on samuti kuritegelik taust: Emily Castro kannab vanglas 25-aastast karistust imikust tütre mõrvakatse eest.

Emily kolis koos elukaaslase Deangelo Gonzaleziga Indiana osariiki Fort Wayne'i, kus sünnitas tüdruku.

Emily Castro kannatas maniakaalse depressiooni all, mis diagnoositi, kui ta oli 13-aastane. 2007. aasta 4. aprillil, päev pärast elukaaslase minema kolimist, lõikas tollal 19-aastane Castro 11-kuuse lapse kõri neli korda läbi, veristas ka oma kõri ja randmed ning üritas end lähedal asunud ojja uputada.

2008. aasta 5. novembril väitsid advokaadid, et Emily ei ole pädev kohtu all olema ning et ta ei olnud kuriteo toimepanemise hetkel mõistuse juures.

Ariel Castro poeg, Ariel „Anthony“ Castro, palus kohtunikul õe vastu leebe olla. Anthony sõnul nägi perekond õe vaimuhaigust iga päev.

Anthony Castro kirjutas aga veidral kombel Clevelandi kohalikku ajalehte artikli DeJesuse kadumisest. Ariel oli väidetavalt DeJesuse isa sõber.

Arieli vendade, 54-aastase Pedro Castro ja 50-aastase Onil Castro kohta on vähe teada.

Naaber Lucy Romani sõnul elas Pedro Castro koos emaga. Politsei vahistas Pedro Romani sõnul esmaspäeva õhtul.

„Mul on temast kahju,“ ütles Roman ema kohta. „Ta on väga kena naine.“