Craig tunnistas end süüdi ebasündsas käitumises 8. augustil, peaaegu kaks kuud pärast seda, kui ta Minneapolise lennujaamas arreteeriti. Kuna sel nädalal ilmnesid mitmed uued asjaolud juhtumis, siis kutsusid mitmed vabariiklastest senaatoritest kolleegid teda tagasi astuma.

Craig, kes on eeskujulik perekonnaisa ja samasooliste abielu vastane, tunnistas ebaviisakat lähenemiskatset.

Politseiniku ettekandes seisis, et kahtlane inimene sisenes tualettruumi kabiini ning koputas parema jalaga. See on laialt levinud signaal, mida homoseksualistid kasutavad tualetis, kui soovivad kellegagi kontakti astuda. Politseinik ei reageerinud. Siis koputas senaator naaberkabiinis veel mitu korda oma jalaga, kirjutavad ABC, factnews.ru, CNN ja Inopressa.

Edasi toppis Craig mitu korda ka oma käe kabiini alumise serva alt läbi politseiniku poole. Lõpuks otsustas pervertide püüdja, et on aeg tegutseda ning esitas Craigile kabiini alt oma politseiniku tunnistuse.

Nüüd eitab senaator ise kõike seda. „Ma ei ole gei,” teatas ta koos oma naisega kümnete telekaamerate ees. Larry Craig on nurka aetud. Teda kahtlustati homoseksuaalsetes kalduvustes juba mitmeid aastaid tagasi ning kui tualetis toimunud juhtum kohalike reporterite kõrvu jõudis, siis räägiti neist ka avalikult.

Täna avalikustasid võimud politseiniku arreteerimisintervjuu Craigiga, milles senaator süüdistab politseinikku „kuriteole õhutamises” ning väidab, et ei teinud seksuaalseid lähenemiskatseid.

Politseinik omakorda süüdistab vabariiklasest senaatorit kaheksa minutit kestnud vaidluse ajal talle valetamises ning teatab, et ei saada senaatorit trellide taha, kui see on „koostöövalmis”.

Juhtum on tekitanud ärevust Idahos, agu ka mitmete vabariiklaste seas. Toimus midagi ebatavalist: senaatori kolleegid kutsusid asjaga tegelemiseks appi eetikakomitee. Mitmed vabariiklased nõuavad, et Craig ametist lahkuks.

Mäng käib aja peale. Kui senaatoril õnnestub ametis püsida seni, kuni meediakära vaibub, siis jääb ta oma kohale, arvavad eksperdid. Kuid lahti on läinud tõeline torm. Välja on ilmunud „hälbekäitumise eksperdid”. „Püüda avalikus kohas suguellu astuda — see ei tähenda mitte ainult, et ollakse lilla, vaid et ollakse pealetükkiva mure vang,” väidab üks sellistest ekspertidest.

Avalikud käimlad lennu- ja rongijaamades, ülikoolides, raamatukogudes ja parkides on ammusest ajast olnud geide ja biseksuaalide poolt armastatud paikadeks. „Cruisinguga” kursis olevad inimesed märkasid neis, kuidas geid hakkasid kasutama salakeelt, et anda märku, kui nad on huvitatud seksist.

Ühe cruisingu-teemalise veebilehe omanik Keith Griffith ütleb, et jalaga koputamine on partnerit otsivate meeste seas levinud signaal. „Tavaliselt suunduvad nad tagumisse kabiini. Seal otsustavad nad, kuhu edasi minna.

Valdav osa neist ei soovi, et neid märgataks. Neid võib avalikes kohtades kohata, kuid nad ei soovi, et neid märgataks,” ütleb Griffith.

Michigani ülikooli psühholoogiaprofessor Gershen Kaufman arvab, et kuna geidel on väga palju teistsuguseid võimalusi seksiga tegelemiseks nii, et nad ei traumeeriks juhuslike pealtvaatajate psüühikat, siis kalduvad sellisele tutvumisviisile mehed, kes soovivad oma orientatsiooni varjata.

Kaufman, kes on kirjutanud ka raamatu „Häbist väljatulek”, arvab: „Cruiserid ei ole seksuaalkurjategijad. Nad on sügavalt kinnised inimesed. Neis on palju endavihkamist ning häbi ja nad ei suuda oma seksuaalsusega toime tulla. Samuti lisandub asjale ohumoment, saada avastatud.”