Kõige raskemini kannatas Tennessee, kus kinnitatud andmeil hukkus 16 inimest. Osariigi mägises idaosas Knoxville’i lähedal otsisid päästetöötajad esmaspäeval veel 46 kadunuksjäänut.

Mossy Grove’i küla Tennessees hävis täielikult.

Paljudes paikades sattusid inimesed tormirusude alla lõksu ja said vigastada. Torm purustas elumaju, juuris puid maast ja lõhkus elektriliine, jättes tuhanded inimesed vooluta. Alabamas hukkus üheksa inimest ja 50 sai vigastada, Ohios sai surma viis inimest.

Ametiisikute sõnul võib ohvrite arv veelgi suureneda, vigastatuid on esilagsetel andmetel vähemalt 200 ja materiaalsed kahjud ulatuslikud.

Itta liikuva külma sügisõhu ja Mehhiko lahelt tõusva sooja niiske õhu kokkupõrge tekitas terve keeristormide ahela, mis kõige rängemalt tabas Tennessee, Ohio ja Alabama osariike.

USA meteoroloogiateenistus registreeris pühapäeval vähemalt viis suurt keeristormi. Pühapäeva hommikust saadik on pool tosinat osariiki teatanud kokku 45 tornaadost, kuigi kõik teated pole kinnitatud, lisas ilmateenistus.

Ohio võimud kuulutasid välja eriolukorra, tornaadode tagajärgede likvideerimisse kaasati rahvuskaart.

Uusi tornaadosid on oodata laial maa-alal Mississippist läbi Lõuna-Carolina ja Virginia kuni Washingtonini, hoiatas riiklik ilmateenistus.

Meteoroloogide sõnul pole massilised keeristormid novembris küll haruldased, kuid peamine tornaadohooaeg on enamasti siiski kevadel.