“Me võtsime vastu 10 surnut ja 16 kannatanut, üheksa vigastatud naise hulgas oli ka pruut,” sõnas Khaled Mohammad.

Õhurünnakus hävinud maja rusudest leiti veel kaks hukkunut, lisas teine arst Rafah al-Hayat, lisades, et USA rünnak toimus umbes kesköö paiku.

USA armee väitel korraldati “täppisrünnak” majale, mida kasutas redupaigana Jordaania päritolu Abu Musab al-Zarqawi sissivõrgustik Ühtsus ja Džihaad. Rünnak toimus reedel kell 01.15.

“Usaldusväärsed luureallikad kinnitasid, et Zarqawi liidrid pidasid rünnaku ajal majas kohtumist,” öeldi ebaharilikult üksikasjalikus avalduses. “Luureallikad kinnitasid, et rühmitus kasutab hoonet kohtumisteks ja rünnakute kavandamiseks Iraagi tsiviilelanike, Iraagi julgeolekujõudude ja rahvusvaheliste vägede vastu.”

USA armee teatel on viimase kuu jooksul saanud sarnastes aktsioonides surma mitu Zarqawi liidrit, nende hulgas Mohammed al-Lubani ja Abu Anas al-Shami. Viimast peeti Zarqawi võrgustiku tähtsuselt teiseks meheks ja jordaanlase vaimseks nõustajaks.

Kohalike elanike ja meedikute sõnul on aga USA rünnakud toonud kaasa ka palju ohvreid tsiviilelanikkonna hulgas.

Zarqawi on USA armee tähtsaim sihtmärk Iraagis ning Washington on lubanud 25 miljonit dollarit informatsiooni eest, mis viib tema tabamise või hukkumiseni.

Zarqawi rühmitus Ühtsus ja Džihaad on võtnud vastutuse mitme ohvriterohke enesetapurünnaku ja välismaalastest pantvangide hukkamise eest.

USA avalduses öeldi, et Zarqawiga seotud sihtmärkide vastu Fallujas ja selle ümbruses on korraldatud üle tosina täppisrünnaku.