Vahejuhtum toimus neljapäeva hommikul kohe pärast United’i lennuki starti. Lennuk oli tõusnud 4550 meetri kõrgusele, kui selle kokkupõrke vältimise süsteem andis märku teise lennuki viibimisest kohas, kus seda poleks tohtinud olla. Kokkupõrkest hoidumiseks pidi reisilennuk kiiresti laskuma 3280 meetri kõrgusele.

Föderaalse Lennundusadministratsiooni pressiesindaja Eliot Brenner ütles, et lennuki piloodi hinnangul oli kaugus reisilennuki ja F-117 tüüpi hävituslennuki vahel ligikaudu 150 meetrit vertikaalis ja üks kilomeeter horisontaalis.

Normaalses situatsioonis peab kaugus kahe lennuki vahel Brenneri sõnul olema vähemalt 4,8 kilomeetrit lennujaamade läheduses ja väljaspool lennujaama tsooni kaheksa kilomeetrit.

Ükski 166st reisijast ega 7st meeskonna liikmest vigastada ei saanud. USA õhujõudude kinnitusel oli reisilennukile ette jäänud hävituslennuk F-117 osa katseeskadronist. Kõnealune lennuk põhineb stealth tehnoloogial, mis võimaldab ehitada radaritele nähtamatuid lennukeid ja muud sõjavarustust.