Bernie Sanders on sotsialist,“ hüüatas Rubio neljapäevasel telekanali Fox News debatil. „Ma arvan, et ta sobiks kandideerima Rootsi presidendivalimistel. Meie aga ei soovi olla nagu Rootsi,“ märkis mees.

Võimalik presidendikandidaat sai pahameele osaliseks, kuna Rootsil ei ole presidenti. Tegu on konstitutsioonilise monarhiaga, mille riigipea on kuningas, praegu Carl XVI Gustaf, ja valitsusjuht peaminister, praegu Stefan Löfven.

Rootsi ajakirja Kungliga kolumnist Roger Lundgren märkis, et „inimesed, kes tahavad saada maailma olulisemaks liidriks, võiksid teada mingeidki fakte – näiteks, et mõned Euroopa riigid on monarhiad“.

Lundgren võrdles Rubiot rumalate sõnavõttudega kurikuulsaks saanud endise Alaska kuberneri ja Vabariikliku Partei 2008. aasta asepresidendikandidaadi Sarah Paliniga. „Ma ei taha nende kohta kasutada sõna rumal, aga ma pean. Sest seda nad on,“ ütles kolumnist.

Alles mõne kuu eest ütles Rubio, et Sanders sobiks hästi Norra presidendiks. Ka Norral ei ole aga presidenti, vaid kuningas ja peaminister.