Kirja koostamise algatas esindajatekoja demokraatide liidri Nancy Pelosi tütar Christine Pelosi, kes on California osariigi valijamees, vahendab ABC News.

Üheksa kümnest allkirja andnust tulevad osariikidest, kus võitis Hillary Clinton. Pelosi sõnul peaks aga meedia olema valmis suuremaks arvuks kirja toetajateks.

„Edasi rõhutame me Alexander Hamiltoni kinnitust kogumikus The Federalist #68, et valimiskogu põhieesmärk on hoida ära „välisjõudude soov saada meie kogudesse sobimatu liige“. Ühendriikide luurekogukond on nüüd teinud „suure kindlusega“ järelduse, et välisjõud, nimelt Venemaa, tegutses varjatult, et sekkuda presidendikampaaniasse kavatsusega aidata kaasa Donald Trumpi kandidatuurile,“ öeldakse kirjas. „Valijamehed nõuavad, et peavad luurekogukonnalt teada saama, kas jätkuvalt on käimas juurdlused seoste kohta Donald Trumpi, tema kampaania kaastöötajate ja Venemaa valituse sekkumise vahel valimistesse, nende juurdluste ulatust, kui kaugele need juurdlused on jõudnud ja kes on nendes juurdlustes esinenud.“