Väidetavalt ütles Trump ühel orkaanialasel briifingul Valges Majas järgmist: „Ma saan aru. Ma saan aru. Miks me ei pane neile tuumapommi? Nad hakkavad moodustuma Aafrika ranniku juures, kui nad liiguvad üle Atlandi, heidame me pommi orkaani silma ja see lõhub selle. Miks me ei või seda teha?”

Küsimusele, kuidas briifija reageeris, vastas allikas, et ta ütles midagi sellist nagu: „Sir, me uurime seda.”

Trump küsis väidetavalt edasi, kui palju orkaane suudab USA ära kannatada, ja kordas oma ettepanekut, et valitsus peaks sekkuma enne, kui need USA-sse jõuavad.

Allika sõnul oli briifija pahviks löödud. „Sellel koosolekul oleks võinud kuulda sääse peeretust. Inimesed olid hämmastunud. Pärast koosoleku lõppu mõtlesime me: „Mida kuradit? Mida me sellega peale hakkame?””

Trump tuli oma ideega Axiose teatel välja ka teises vestluses ühe administratsiooni kõrge ametnikuga. Riikliku Julgeoleku Nõukogu 2017. aasta memos kirjeldatakse seda teist vestlust, milles Trump küsis, kas administratsioon ei peaks orkaane pommitama, et takistada nende maismaale jõudmist. Allikas, kellele memo tutvustati, ütles, et see ei sisalda sõna „tuuma”, president rääkis väidetavalt lihtsalt orkaanide pommitamisest.

Allikate sõnul ei jõudnud Trumpi „orkaanide pommitamise” idee, mida ta mõlgutas esimesel ametiaastal ja veidi ka teisel enne, kui riikliku julgeoleku nõunikuks sai John Bolton, kuhugi välja.

Üks kõrgetasemeline administratsiooni ametnik, kes oli presidendi orkaanide pommitamise ideest teadlik, kaitses Trumpi mõtet ja ütles Axiosele, et see pole põhjus muretsemiseks. „Tema eesmärk – takistada katastroofilise orkaani mandrile jõudmist – ei ole halb,” ütles ametnik. „Tema eesmärk ei ole halb.”

Idee ei pärine Axiose teatel Trumpilt. Ettepanek õhkida tuumapomm orkaani silma kohal pärineb president Dwight Eisenhoweri ajast, kui selle tegi üks valitsuse teadlane.

Idee ilmub ikka ja jälle päevavalgele, kuigi teadlased on ühel meelel, et see ei töötaks. USA Ookeanide ja Atmosfääriadministratsioon (NOAA) on isegi avaldanud internetis kirjutise „troopilise tsükloniga seotud müütide” kohta, milles muu hulgas kirjutatakse: „Lisaks sellele, et see ei pruugi tormi isegi muuta, jätab see lähenemine tähelepanuta probleemi, et vallandatud tuumasaaste liiguks koos tuultega üsna kiiresti ning mõjutaks maismaapiirkondi ja põhjustaks hävitavaid keskkonnaprobleeme. On ütlemata selge, et see ei ole hea mõte.”

Lisaks kõigele muule on tuumapommi heitmine orkaanile keelatud tuumakatsetuste atmosfääris keelustamise kokkuleppega.