ÕHTUL: Äsja peetud pressikonverentsil teatasid ametivõimud, et 36 tundi väldanud pantvangidraamas hukkus kolm inimest: 44-aastane Carmelia Stevens, kes oli ilmselt pantvangistatud laste ema, 13-aastane poiss ja pantvangistaja, kes sai tulevahetuses politseiga viga ja suri hiljem haiglas. Samuti päästeti majast 4-aastane poiss ning 16-ja 18-aastased tüdrukud. 

Tulistajaks oli politsei sõnul 38-aastane mees, kellel ei ole esialgsetel andmetel sugulussuhteid ühegi päästetud või surnud lapsega.


KESKPÄEVAL: Kohalik politsei teatas, et pantvangidraama on lõppenud, pantvangistaja vahi all ja kolm last päästetud. 

Trentoni politsei lootis sündmustele "rahumeelset lõppu," kuid pühapäeva hommikul tundus, et lootus sellest hakkab juba vaikselt kustuma, sest läbirääkimised end reedel majja barrikeerinud mehega polnud andnud endiselt mingeid tulemusi. Lõpuks tegigi politsei otsuse majja tungida.

Kohalikud ametivõimud meediale kolme päeva jooksul infot ei jaganud, öeldes, et enne pantvangistaja vahi alla võtmist pole see võimalik, kuna võib oluliselt mõjutada läbirääkimiste tulemusi.

Hoolimata sellest, et politsei ei kinnitanud, kui palju on hoones pantvange, milline on nende seisnud ja kes nad täpselt pantvangistas, õnnestus meedial saada olulist infot pantvangistatute sugulastelt ja anonüümsetelt politseiallikatelt.

Kohaliku ajalehe The Times of Trenton politseiallikate andmetel oli pantvangistatud vähemalt viis inimest, kellest kaks tapeti.

Uudisteagentuurid CNN ja FOX News hukkunute arvu ei kinnitanud, kuid teatasid samuti, et elus on vähemalt kolm pantvangi.

Pantvangidraama sai alguse reede pärastlõunal, mil politsei sisenes majja, et kontrollida seal viibiva naise olukorda, kuna temast polnud juba mitmendat päeva midagi kuulda, selgitas Trentoni politsei seersant Robert Carrier ajalehele USA Today.

Väidetavalt leidsid politseinikud eest naise surnukeha ning relvaga vehkinud meesterahva. Ümberkaudsed majad evakueeriti ning alustati läbirääkimistega.

Olukorra lahendamisega tegelesid FBI, New Jersey osariigi politsei ja kohalik Trentoni politsei. Kohapeal oli hulgaliselt politsei-, pääste- ja kiirabiautosid, samuti taktikaline eriüksus SWAT.

Meediaga laupäeval rääkinud sugulane Ray Kelly ütles, et tema nõbu Carmen Kelly on tapetud ning et naise viiest lapsest neli on endiselt pantvangis.

Kelly sõnul oli noorim pantvangistatu kõigest 4-aastane, kuid polisei lükkas selle hiljem ümber.