Immigrantide ja põgenike abistamisega tegeleva American Civic Associationi hoones toimunud pantvangitragöödias hukkunute arvu kinnitas ka osariigi kuberner David Paterson.

CNN-i andmeil leiti tulistaja hoonest surnuna ning kõik majas kinni olnud inimesed vabastati. Tapatöö tegija on umbes 40-aastane ameeriklane, pärast veresauna korraldamist lasi end maha.

Kurjategijate hoonesse tungimise hetkel viibis hoones 41 inimest, kellest osal õnnestus joosta peitu keldrisse, kappidesse ning WC-sse.

Kohaliku telekanali WICZ andmeil viidi viis inimest haiglasse. Osa tulistamises haavata saanutest on kriitilises seisundis ning neid opereeritakse.

Kohaliku aja järgi kell 10.30 pantvangidraama keskmesse sattunud American Civic Associationi hoones antakse sisserännanutele inglise keele tunde ning osutatakse teisi migrantidele mõeldud teenuseid.

Politsei sõnul pole praeguseni infot, kui ruttu sai häirekeskus veresaunast teada. CNNi andmeil õnnestus häirekeskusesse helistada infoletis töötanud naisel, kes oli eelnevalt teeselnud surnut. Naine oli saanud kuulihaava kõhtu.

45 000 elanikuga linn Binghamton asub New Yorgist umbes 240 kilomeetri kaugusel loodes.