Eile leiti kolm uut pakki: kaks olid saadetud endisele asepresidendile Joe Bidenile ja üks näitleja Robert De Nirole. Kõigil olid samad tunnused nagu varem leitud seitsmel pakil. Võimud usuvad nüüd, et mitu pakki käis läbi Floridas asuvast Opa-locka käitlemis- ja jaotuskeskuse, teatasid kaks uurimisega kursis olevat korrakaitseametnikku CNN-ile.

Uurijad vaatavad võimalike vihjete leidmiseks läbi valvekaamerasalvestusi CNN-i hoonest ja pakke endid.

Samal ajal tekib ka uusi küsimusi.

Üks peamine küsimus on, miks ükski arvatav pomm ei plahvatanud, teatas teine allikas, mis tõstatab küsimusi pommivalmistaja oskuste ja motiivi kohta.

Allika sõnul oli pommivalmistaja kas piisavalt hea, et tagada, et ükski pomm ei plahvata ja ei kavandanudki nende plahvatamist, või olid pommid halvasti kokku pandud. Võimud peavad pomme potentsiaalselt ohtlikeks, sest nendes oli pürotehniline pulber. Need näivad olevat läbinud postisüsteemi, mis tähendab, et neid on muljutud ja liigutatud ilma plahvatust tekitamata.

Juurdlust juhib Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) terrorismivastane meeskond, mis on klassifitseerinud juhtumi riigisiseseks terrorismiks. See võib muutuda.

Pommid on olnud pakitud jõupaberist mullikilega ümbrikesse, teatas FBI. Kõigil on olnud prinditud aadressisildid ja kuus USA lipuga postmarki. Mõned on käinud läbi postisüsteemi ja teised näivad olevat toodud kohale inimeste poolt.

Uurijad otsivad pakkidelt sõrmejälgi. Kui ümbrikud on suletud kleepimiskohta keelega üle tõmmates, võib olla võimalik saada süljest DNA-d. Otsitakse ka juuksekarvu või muid materjale, mis võiksid saatja või koha kohta midagi öelda.

Kui pakke on postisüsteemis skaneeritud, võib olla võimalik kindlaks teha, millised masinad ja millal seda tegid. USA postisüsteem ei võimalda aga iga postisaadetise teekonda jälgida.

Võimud usuvad, et mitu pakki käis läbi Opa-locka käitlus- ja jaotuskeskuse Floridas. USA postiteenistuse töötaja sõnul käideldakse seal Lõuna-Florida posti.

Kõik pommid on viidud FBI laborisse Virginia osariigis Quanticos, kus neid analüüsitakse.