Nakatumisjuhtumeid on USA-s nüüd üle 240 000, vahendab Washington Post.

New Yorgis lisandus üle 430 surmajuhtumi ja kokku on neid üle 2300. New Jerseys suri veel 180 inimest (kokku 530). Üha suuremat muret valmistav Michigani osariik lisas 80 surmajuhtumit (kokku 410).

„Michigan on Covid-19 juhtumite tulipunkt,“ ütles kuberner Gretchen Whitmer. „Me oleme tõusuteel.“

Kubernerid üle riigi kordasid oma meeleheitlikke palveid saata meditsiinivarustust, kinnitades, et kui praegused prognoosid vett peavad, võib vajalik varustus otsa lõppeda. New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo ütles, et kui tema osariigis jätkatakse hingamisaparaatide kasutamist praeguses tempos, ammenduvad varud vaid kuue päevaga.

USA Föderaalse Eriolukordade Agentuuri (FEMA) administraator Peter Gaynor ütles Connecticuti kongressi delegatsiooni liikmetele kolmapäeva õhtul telefoni teel, et Strateegiline Riiklik Varu on elutähtsast varustusest nagu maskid ja kindad tühjendatud.

Gaynor ütles, et selliseid isiklikke kaitsevahendeid põhimõtteliselt USA-s ei toodeta, aga rõhutas, et administratsioon teeb tööd nende sissetoomiseks kogu maailmast.

Californias oli siiski ettevaatlikku optimismi, et süsteem ei saa üle koormatud. Kuberner Gavin Newsom, kes oli esimene, kes andis osariigiülese kojujäämiskorralduse, ütles, et osariik on teel patsientide vajaduste rahuldamisele.

FEMA tarneahelat juhtiv kontradmiral John Polowczyk ütles, et föderaalvalitsus on kohale toonud 27,1 miljonit näomaski, 22,4 miljonit paari kaitsekindaid, 5,2 miljonit näokaitset ja üle 7600 hingamisaparaadi. Kammitakse läbi kogu maailma uute tarnete saamiseks.

Föderaalvõimud teatasid, et on konfiskeerinud liigkasuvõtjatelt ligi miljon isiklikku kaitsevahendit ja käte desinfitseerimise vahendit ning kavatsevad jagada need tervishoiutöötajatele New Yorgis ja New Jerseys.