Ohvitser eitas Khadri kaitseadvokaadi väiteid, et muutis väliraportit prokuröri õhutusel, et Khadr süüdi lavastada, vahendab McClatchydc.com.

Jutt käib ohvitseri raportist tulevahetuse kohta, milles öeldi aastaid, et terrorist, kes viskas granaadi, mis tappis 1. klassi seersandi Christopher Speeri, hukkus ka ise 2002. aasta juulis Khosti lähedal toimunud tulevahetuses. 23-aastast Khadrit süüdistatakse mõrvas granaadi viskamise eest. Ta oli siis 15-aastane.

Ohvitser, keda nimetatakse kolonelleitnant W.-ks, ütles aga, et ta kirjutas, et mees, kes viskas granaadi, mis tappis Speeri, suri ka ise, sest ta sai kogemata valesti aru, et Khadr hukkus samas rünnakus, milles Speergi.

W. sõnul ei saanud ta aru, et raport on vale, kuni teda külastasid aastaid hiljem Khadri kohtuprotsessiks valmistuvad uurijad. Niisiis parandas ta raporti oma arvutis ära.

Kaitseadvokaadid paljastasid muudatuse 2008. aastal. Erivägede ohvitser, kes on eraelus politseiülem, pidas seda täiesti süütuks. Ta oli enese sõnul näinud haavatud Khadrit Afganistani riietuses, rind kahest kuulist lõhki kistud ja tolmuga kaetuna ning arvas, et Khadr ei jää ellu.

Kaitseadvokaadid tahavad nüüd kõik varasemad tunnistused tühistada.