Traagiline sündmus leidis aset laupäeva hommikul (meie aja järgi laupäeva õhtul), kui suurlinnast Dallasest pärit 21-aastane valgenahaline Patrick Crusius sisenes kaubanduskeskusesse ja avas tule, hakates inimesi valimatult tapma, vahendab uudistekanal The Guardian.

Tapatalgute korraldamiseks kasutas Crusius automaatrelva AK-47. Tunnistajate videotel on näha surnukehi lebamas poe parkimisplatsil ja šokis inimesi lakkamatu tulistamise saatel keskusest põgenemas.

„Ta kandis musta T-särki, kaitsevärvi pükse ja midagi ka kõrvade kaitseks, tõenäoliselt kõrvaklappe, tõeliselt suuri,“ kirjeldas üks pealtnägija ründajat telekanalile Fox News. „Tal oli tumedat värvi relv ning ta lihtsalt sihtis inimesi ja tulistas.“


„Tänane päev, mis võinuks olla ostlejate jaoks tavapärane, kujunes hoopis üheks Texase ajaloo kõige surmatoovamaks,“ nentis Texase kuberner Greg Abbot. Tema sõnul on ohvrite seas ka lapsi.

Tulistaja lõpetas tapmise politsei saabudes ja andis end vastupanu avaldamata üles. 21-aastase Crusiuse motiivide kohta annab aimu tema manifest, mille ta vahetult enne veresauna korraldamist sotsiaalmeediasse postitas. „Isiku manifest osutab teatud määral seosele võimaliku vihakuriteoga,“ ütles ööl vastu tänast pressikonverentsil El Paso politseiülem Greg Allen.

Teadaolevalt kutsus mees selles üles peatama latiinode „invasiooni“.

680 000 elanikuga El Paso linn asub Mehhiko piiri lähedal ja selle elanikest ülekaalukas enamus on pärit Lõuna-Ameerikast, rääkides emakeelena hispaania keelt.

USA president Donald Trump säutsus laupäeval oma Twitteri kontol, et avaldab inimestele kaastunnet seoses kohutava tulistamisega Texases. „Teated on väga halvad, mitmed on tapetud,“ nentis riigipea.

Juhtunut uurib ka Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).


Eesti peaminister Jüri Ratas avaldas täna hommikul ameeriklastele kaastunnet, säutsudes oma Twitteri kontol, et on väga kurb ja šokeeritud, kuuldes tulistamisest El Pasos. „Minu mõtted on kannatanute, nende perede ja lähedastega,“ sõnas ta.