Ülekuulajatele öeldi, et igasugused sidemed nende organisatsioonidega tähendavad terroristlikku või mässulist tegevust, kirjutab The Guardian.

Lekkinud dokumentide hulgas on USA uurijatele mõeldud juhtnöörid selle kohta, kuidas otsustada, kas kinnipeetavaid peaks edaspidigi vahi all hoidma või võiks nad vabastada.

„Afganistani sõitmine ükskõik, millisel põhjusel pärast 2001. aasta 11. septembri terroriakte on tõenäoliselt totaalne väljamõeldis, et varjata tegelikku kavatsust toetada Osama bin Ladenit otsese vaenutegevuse kaudu USA vägede vastu,“ öeldakse ühes instruktsioonis.

17-leheküljelises dokumendis nähakse märke terroristlikust tegevusest sidemetes mitmete mošeedega üle maailma. Terroristiks võib inimest pidada ka teatud tüüpi Casio kella omanikke.

„On teada, et Casio kingiti al-Qaida pommivalmistamiskursustest osavõtnutele Afganistanis,“ öeldakse dokumendis.

Et sidemeid ISI-ga nimetatakse ohu indikaatoriks, valab õli tulle Washingtoni tülile oma peamise liitlase Pakistaniga selles maakera piirkonnas. Mitmetes luureandmetes väidetakse, et ISI toetab, koordineerib ja kaitseb mässulisi, kes võitlevad koalitsioonivägede vastu Afganistanis, või lausa abistab al-Qaidat.