63-aastane Austrias sündinud endine kulturist on hetkel tegevusetu ja üritab välja nuputada, mida edasi teha. Teadetekohaselt on abid Schwarzeneggerile soovitanud Euroopasse naasta ja Euroopa Liidu presidendiks kandideerida, teatas Newsweek AFP vahendusel.

„Mõne järgmise aasta jooksul võib Euroopa Liit otsida palju nähtavamat presidenti – kedagi, kes võiks Euroopat ühendada,“ ütles Schwarzeneggeri personaliülem Terry Tamminen Newsweekile. „Prantslased ei taha sakslast, sakslased ei taha itaallast. Mis oleks aga, kui see oleks Euroopas sündinud inimene, kes lahkus Ameerikasse ja võib naasta, et olla uue ühendatud Euroopa Washington või Jefferson?“ küsis Tamminen.

Kui Schwarzenegger lõpetas oma teise ametiaja California „kubernaatorina“, ootasid paljud vaatlejad põnevusega, kas endine märulifilmide kangelane naaseb suurele kinolinale või jääb poliitikasse. Schwarzenegger ise on vaikinud.

Selge on see, et ametisse, mida ta ihaldaks – USA presidendi omasse – ta kandideerida ei saa, sest USA seaduste järgi võivad presidendiks kandideerida ainult sünnijärgsed USA kodanikud.

Schwarzenegger saabus Ühendriikidesse rahatu 21-aastase noorukina 1968. aastal, kuid sai miljonäriks ja võitis neli korda Mister Universumi tiitli. Vaatamata kohutavale saksa aktsendile hakkas ta seejärel näitlejaks. Kõige tuntumad tema osalusel valminud filmid on sarjast "Terminaator".