Süüdistuskokkuvõttes väidetakse, et viimase viie aasta jooksul petsid mahhinatsioonides osalejad tuhandetelt investoritelt üle kogu Ameerika välja umbes 50 miljonit dollarit. Pool sellest rahast jõudis maffia tasku.

Kokku manipuleeriti börsil 19 firma aktsiaga. Investoritele avaldati survet küllalt tundmatute, kuid kõrge kursiga firmade, enamasti nn dot.com internetifirmade aktsiate ostmiseks. Et väärtpaberite tegelik kurss oli müügikursist madalam, teenis skeemile katust andnud Manhattani investeerimispank DMN Capital Investments suurt vaheltkasu.

Prokuröride sõnul oli operatsiooni taga viis New Yorgi maffiaperekonda ning selle ajuks kaks nimekat itaalia kuritegelikku gruppi - Colombo ja Bonino perekonnad.

Kümnetele börsimaakleritele pakuti esmalt kursside kunstliku upitamise eest altkäemaksu. Kes ei nõustunud, neid ähvardati vägivallaga. Ühte arreteeritut süüdistatakse mõrva tellimises, mitmeid korporatiivse siseinfo müümises.

Kuritegelikud rühmad kasutasid ebaseaduslikes investeeringutes ka teist maffia traditsioonilist taktikat - sirutasid käe ametiühingute kassade suunas. Töölisliidritele antud pistise eest tagasid need kurjategijatele juurdepääsu suurtele summadele, mida liigutades mafioosod miljoneid teenisid.

Irooniline, et maffia üheks «partneriks» oli New Yorgi politseidetektiivide ametiühingu laekur, hiljuti erru läinud politseiohvitser, kes hoidis silma peal ka politsei maffiavastastel juurdlustel.

Nüüd, kui USA aktsiaturgudel on ligi kümme aastat kestnud hindade pidev tõus, on kiirelt rikkaks saada soovivaid investoreid kerge hägustesse skeemidesse haarata. Ahnus ja võhiklikkus on märksõnadeks, mis pettasaanud rahapaigutajaid iseloomustab.