Saadetiste mõte oli kontrollida, kui kaua võtab aega pakkide sihtpunktide jõudmine, kahtlustavad luureteenistused BBC Newsi vahendusel.

Eelmisel nädalal leiti pommid transpordilennukitest Suurbritannias ja Dubais. Võimsa PETN-lõhkeainega pakid olid peidetud printeri toonerikassettidesse. Pommid olid pärit Jeemeni pealinnast Sanaast ning neid transporditi UPS-i ja FedExiga.

Mõlemad pakid olid adresseeritud Chicago sünagoogidele.

USA luureametnike sõnul võidi septembrikuiseid saadetisi kasutada reedel leitid pommide teekonna ja ajastuse katsetamiseks. Terroristid võisid kasutada informatsiooni selleks, et hinnata, millal on lennukid Chicago või mõne teise linna kohal, et siis pommid aktiveerida ja tekitada võimalikult suurt kahju.

USA nimetas pühapäeval Saudi Araabia pommivalmistaja Ibrahim Hassan al-Asiri nurjunud terroriakti korraldamises peamiseks kahtlusaluseks.

Suurbritannia võimud teatasid, et otsustav vihje, mis viis pommide avastamisele, tuli ülejooksikust al-Qaida liikmelt Jabr al-Faifilt, kes andis end kaks nädalat tagasi Saudi Araabia võimude kätte.

Üks pomm oli kahe reisilennuki pardal, enne kui see Dubais tabati. Teine õnnestus peaaegu Suurbritanniast läbi viia ning Briti võime kritiseeritakse selle eest, et seda ei leitud kohe East Midlandsi lennuväljal.

Suurbritannia teatas, et vaatab üle kõik transpordilendude turvameetmed, sealhulgas piirangud printerikassettide vedamisele. Saksamaa keelas kõik reisi- ja transpordilennud Jeemenist. Holland peatas kõik transpordi- ja postilennud Jeemenist.