Naised, keda kuulati üle koos, olid ameeriklaste vastu vaenulikud, teatasid Pakistani valitsuse kõrge ametnik, kes on otseselt kursis bin Ladeni surma järgse uurimisega, ja kaks USA kõrget ametnikku, kellel on samuti asja kohta otsest informatsiooni. Vanim naistest rääkis ka teiste eest, teatab CNN.

Pakistani teenistustevahelise luure ISI töötajad viibisid ruumis koos USA luurametnikega. Ameeriklased olid küll tahtnud naisi eraldi küsitleda, et teha kindlaks vastuolud nende lugudes.

Kõik kolm ametnikku teatasid, et ülekuulamine ei andnud palju uut informatsiooni ja lisasid, et uurimine on alles algusjärgus.

Noorim naistest, 29-aastane jeemenlanna Amal Ahmed Abdulfattah sai 2. mai rünnakus jalga haavata. USA ametniku sõnul on teised naised Khairiah Sabar ehk „Umm Hamza“ ja Siham Sabar ehk „Umm Khalid“.

Al-Qaida juhil oli kokku viis naist, kellest kahest oli ta lahutatud. Kokku sünnitasid naised bin Ladenile vähemalt 20 last, sealhulgas 11 poega, kellest üks USA eriüksuslaste rünnakus maha lasti.

Kui eriüksuslased koos bin Ladeni laibaga minema lendasid, jätsid nad maha kolm naist ja mitmed lapsed, kellest osa isa oli bin Laden.

Alates sellest ajast on USA ametnikud avaldanud survet, et nad saaksid õiguse naisi üle kuulata. Selleks tuli saada luba Pakistani võimudelt.