Treeningmissioon, millest teatati esmakordselt augustikuus, pidi alguse saama sel kuul ja selle tarbeks pidid ameeriklased Ukrainasse saatma ühe oma pataljoni. USA sõdurid pidid hakkama välja õpetama kolme Ukraina Rahvuskaardi pataljoni, vahendab uudistekanal Die Welt.

Ühendriikide Euroopa vägede pressiesindaja sõnul loodab president Barack Obama administratsioon endiselt, et Minski lepetest hakatakse kinni pidama. „Treeningmissioon on ajutiselt külmutatud, aga USA Euroopa väed on valmis missiooni siiski läbi viima, kui valitsus vastavalt otsustab.“

Samal ajal kui USA administratsioon jätkuvalt vaagib treeningmissiooni saatust, kutsuvad juhtivad vabariiklased ja demokraadid president Barack Obamat üles andma Ukrainale tapvaid kaitseotstarbelisi relvi võitluseks Vene-meelsete mässuliste vastu.

Esindajatekoja spiiker John Boehner ja teised seadusandjad ütlesid Obamale saadetud kirjas, et Venemaa tegevus Ukrainas on „rahvusvahelise õiguse groteskne rikkumine“. Allakirjutanute hinnangul on hiljutine relvarahu ainult kindlustanud mässuliste võite Ida-Ukrainas.