Spiiker Pelosy märkis, et rääkis Milleyga "võimalikest ettevaatusabinõudest" seoses Trumpi ja tuumarelvade koodidega. Tegelikult ei ole aga selget viisi, kuidas peatada presidenti, kes soovib kasutada tuumarelva, kirjutab Axios.

Tuumarelvade kontrolli käsitleva raamatu Slate autor Fred Kaplan ütles reedel, et "tuumarelvade juhtimis-kontrollisüsteem loodi selleks, et president ja ainult president saaks tuumarelvad võimalikult kiiresti välja lasta".

Otsus anda presidendile tuumaarsenali üle aboluutne võim tulenes arusaamisest, et tuumasõja korral ei ole aega pikkadeks aruteludeks.

Kui USA president saab teate tuumarünnakust Venemaalt, on tal enne tabamust pelgalt 10 minutit aega otsustada, kas korraldada vasturünnak.

Taolist ajalist survet ei ole aga olukorras, kus hoopis USA on riik, kes tuumarünnaku korraldab. 2017. aasta senatiistungil selgus, et kuigi protokolli kohaselt tuleb presidendil enne rünnakut konsulteerida mitme ohvitseri ja ametnikuga, "ei ole tal kohustust nende nõuannetest lähtuda", märkis Kaplan.