Samal ajal on aktsiaturg kukkunud. Avalikkus nõuab vastuseid, kartes oma tuleviku pärast, kirjutab ajaleht Boston Herald.

Arvatavasti on paljud pankrotistunud ja raskustes investeerimispankade juhid isegi oma usust tulenevalt hõivatud Roš hašana tähistamisega.

Demokraadid süüdistavad käputäit äkki tõrksaks muutunud vabariiklasi, olles samas isegi viimase olukorra parandamiseks tehtud ettepaneku vastu hääletanud.

Mõned vabariiklased tunnistasid, et spiiker Nancy Pelosi president George Bushi administratsiooni majanduspoliitikat hukka mõistev kõne ei aidanud kaasa üksmeele tekkimisele. Pelosi süüdistas „parempoolset kõikelubavat, kontrollimatut, distsiplineerimatut ja reguleerimatut ideoloogiat” finantsturgude juhtimisel kriisi tekitamises.

Kongressi juhid on parimal juhul kokku saanud nõrga koalitsiooni, eriti kui võtta arvesse, et tegemist on valimisteaastaga ja mõne nädala pärast otsustavad valijad nende endi poliitilise tuleviku üle.

Valijad ei taha välja osta ei Wall Streeti miljardäre ega ka tavalisi inimesi, kes teadlikult ja tahtlikult on võtnud rohkem elamuasemelaenu, kui nad kunagi suudaksid tagasi maksta. Nad ei soovi aga ka näha oma sääste ja investeeringuid kadumas, mis samuti võib olla mittemidagitegemise soovimatu tagajärg Wall Streeti kokkukukkumise puhul.

„Praegu ei ole aeg süüdlasi otsida. Praegu on aeg probleemiga tegelda,” ütles senaator John McCain.

Roš hašana on traditsiooniliselt palvete, mõtiskluste ja eneseotsimise aeg, millega peaksid Boston Heraldi hinnangul õigupoolest praegu tegelema kõik kongressi liikmed.