Teisipäeval tegi kool politoloogia abiprofessor Larycia Hawkinsi kõrvaldamise kohta avalduse, milles öeldakse, et professorid peavad avalike teemadega tegelema ja neist rääkima viisil, mis esindab truult kolledži evangeelset usutunnistust, vahendab Washington Post.

Pärast umbes saja inimese istumismeeleavaldust kolmepäeva pärastlõunal kolledži kampuses teatasid president Philip Ryken ja hiljem praost Stanton Jones, et ei tühista administratiivpuhkusele saatmist. Pole teada, kui kauaks Hawkins kõrvaldati, kuid tudengiliidrid, kes osalesid läbirääkimistel administratsiooniga, ütlesid, et see kestab kogu kevadsemestri.

Hawkins avaldas 10. detsembril Facebookis foto, millel kannab hidžabi, ja teatas, et kavatseb seda teha kogu advendiaja, et näidata üles inimlikku solidaarsust moslemitega.

„Ma olen inimlikult solidaarne oma moslemist naabriga, sest me oleme vormitud samast ürgsest savist, sama inimkonna hälli järeltulijad,“ kirjutas Hawkins. „Ma olen moslemitega religioosselt solidaarne, sest nemad, nagu mina, kristlane, on raamatu inimesed … Aga, nagu ma ütlen oma tudengitele, teoreetiline solidaarsus ei ole solidaarsus. Niisiis täna õhtust alates on minu solidaarsus muutunud kehastunud solidaarsuseks.“

Oma postituses avaldas Hawkins lingi intervjuule Yale’i teoloogi Miroslav Volfiga, milles viimane ütles, et kõik kristlased ei kummarda sama jumalat ja kõik moslemid ei kummarda sama jumalat, aga ta arvab, et moslemid ja kristlased, kes peavad au sees oma usu normatiivseid traditsioone, viitavad samale objektile, samale olendile, kui nad palvetavad, kui nad peavad midagi pühaks, kui nad räägivad jumalast.