Kuueliikmeline vandekohus otsustas 16 tundi kestnud arutelu järel Zimmermani vabastada, vahendab BNS AFP ja AP uudiseid.

Vabatahtliku naabrivalvurina tegutsenud Zimmerman lasi mullu veebruaris maha 17-aastase relvitu Trayvon Martini.

Süüdistaja nõudis, et 29-aastane Zimmerman mõistetaks süüdi mõrvas ning väitis, et tulistaja pidas Martinit kurjategijaks nahavärvi põhjal.

Mullu 26. veebruaril pidas Sanfordi elurajoonis naabrivalves olnud Zimmerman kauplusest väljunud Martinit kahtlaseks ja helistas politseisse. Politseinikud soovitasid tal teismelise jälitamine lõpetada.

Zimmermani väitel oligi ta naasmas oma auto juurde, kui Martin teda ründas, rusikaga näkku lõi ja tema pead vastu kõnniteed taguma hakkas. Enesekaitseks olevat Zimmerman haaranud relva ja tulistanud teismelist rindu.

Zimmerman kinnitas kohtus oma süütust ja jäi selle juurde, et tegutses enesekaitseks.

Martini perekonna väitel sattus nooruk ohvriks nahavärvi pärast. Zimmermani sugulased ja toetajad aga on kinnitanud, et mees pole rassist ja teda tahetakse õigustatud enesekaitse eest "risti lüüa".

Juhtum vallandas Ühendriikides vihase rassismikeskustelu ja mõnel pool ka meeleavaldused, juhtunu põhjalikku uurimist nõudis teiste seas ka president Barack Obama.