USA rahandusministeeriumi välja kuulutatud sanktsioonid ei ole seotud Venemaa-vastaste häkkimissüüdistustega, vaid 2012. aastal vastu võetud niinimetatud Magnitski seadusega, vahendab Reuters.

Bastrõkin juhib uurimiskomiteed, mis otsustab, kas esitada kriminaalsüüdistusi. Veel kehtestati sanktsioonid 2009. aastal vanglas surnud korruptsioonivastase advokaadi Sergei Magnitskiga seotud Gennadi Plaksinile ja Stanislav Gordijevskile.

Magnitski seadus keelab venelastel, kes on olnud seotud Magnitski surmaga või teiste tõsiste inimõiguste rikkumistega, USA-sse sisenemise ja külmutab seal nende varad.

Veel kanti musta nimekirja praegune Vene riigiduuma liige Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtun, keda peetakse peamisteks kahtlusalusteks endise Vene spiooni ja Kremli-kriitiku Litvinenko polooniumiga mürgitamises Londonis 2006. aastal.

Vabariiklasest senaator John McCain ning demokraatidest senaatorid Ben Cardin ja Robert Menendez teatasid aga esmaspäeval, et algatavad seaduseelnõu Venemaale USA valimiste mõjutamise katsete eest sanktsioonide kehtestamiseks.