Vaid kuu jooksul sõlmis Sage sidemed sadade inimestega USA armeest, luureagentuuridest, teabeturbeettevõtetest ja valitsuse heaks töötavatest ettevõtetest. 25-aastane mereväe küberohtude analüütik kutsuti rääkima julgeolekukonverentsidele ning talle pakuti tööd sellistes ettevõtetes nagu Google ja Lockheed Martin, kirjutab The Guardian.

Twitteris väitis Sage: „Kahju küll, ma ei ole roheline barett! Ainult kena tüdruk, kes ütleb tere! Minu elu koosneb täielikult teabeturbest!”

Kogu asja juures on aga üks konks: Robin Sage’i pole olemas. Kaunis küberfriik, kes on väidetavalt hariduse saanud Massachusettsi tehnoloogiainstituudis ja enne seda New Hampshire’is, on tegelikult ühe julgeolekutöötaja loodud avatar, mille eesmärk on välja selgitada, kuidas võiks suhtlusportaale kasutada salajaste luureandmete kogumiseks.

Provide Security kaasasutaja Thomas Ryani sõnul õnnestus Sage’il saada Facebookis, LinkedInis ja Twitteris kümneid sidemeid, kelle hulgas oli USA merejalaväe kõrge luureohvitser, USA kongresmeni personaliülem ning mitmete kaitsetööstusettevõtete juhtivtöötajaid, samuti ka USA luuresatelliite ehitava, orbiidile toimetava ja töös hoidva rahvusliku vaatlusbüroo ametnik.

Mitmed Sage’i uued internetisõbrad jagasid isiklikku ja professionaalset informatsiooni ning fotosid, mis oleksid Ryani sõnul võinud ohtu seada ettevõtete, aga võimalik, et ka riikliku julgeoleku.

„Mul oli ligipääs e-postile ja pangaarvetele. Ma nägin, millised sõbrad neil on. LinkedIni profiilid näitavad uute ärisidemete iseloomulikke jooni,” ütles Ryan.

Ryani sõnul olid 82 protsenti Sage’i internetisõpradest mehed, mis viitab sellele, et tema populaarsuse taga oli väljanägemine. Kokkuvõtteks ütles Ryan: „Ära sõbrusta kellegagi, kui sa ei tea kindlalt, kes ta on.”