USA riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi direktor dr Fauci, kes on ka Valge Maja koroonaviiruse töörühma liige, ütles usutluses CBSile, et kahe nädala eest toimunud üritusest kujunes „superlevikuga” nakkuskolle.

"Andmestik räägib enda eest - meil oli superlevikuga üritus Valges Majas. Tegemist oli olukorraga, kus inimesed olid rahvarohkelt koos ega kandnud maske," ütles Faucy.

26. septembril toimunud üritus, mis korraldati vabariiklaste uuele ülemkohtuniku kandidaadile Amy Coney Barrettile, oli arvatavasti just see koht, kus nakatusid ka president Donald Trump ja tema abikaasa Melania, samuti kaks USA senaatorit, Valge Maja pressiesindaja Kayleigh McEnany ja riigipea endine nõunik Kellyanne Conway.

Immunoloog Fauci märkis ka, et eksperdid on viimase kuue kuu jooksul soovitanud tungivalt kanda näomaske, ja mõistis hukka jutu koroonaviiruse "ravist" - sõna, mida Trump kasutab, viidates eksperimentaalsetele ravimitele, mida talle Walter Reedi sõjaväehaiglas manustati.

USA pealinnas Washingtonis ei tohi koroonaviiruse ohu tõttu endiselt rahvakogunemisi korraldada, ent föderaalmaal nagu Valges Majas ei pea sellest piirangust kinni pidama.

74-aastane president Trump on öelnud, et tunneb end juba oluliselt paremini, ja korraldab täna Valges Majas esimese avaliku ürituse pärast eelmisel nädalal antud positiivset koroonaproovi.