Uue Ameerika Sajandi Projekt (PNAC) näeb ette ilma piirideta sõja pidamist. Eesmärgiks on pidada ja otsustavalt võita mitmeid suuri sõdu korraga ning olla ülemaailmne sõjaväepolitseinik.

President Barack Obama administratsioon võttis selle sõjalise projekti saatanliku iseloomu kohe alguses omaks. Oma uute sõjaliste ja välispoliitikanõunikega on Obama sõjaõhutamises palju efektiivsem olnud kui tema eelkäija Valges Majas.

Obama ametiajal on see sõjaline projekt muutunud üha valitsevamaks. Sõjaõhutamine ja USA vägede paigutamine üle kogu maailma on USA sõjalise doktriini lahutamatu osa, millest praegune administratsioon kindlalt kinni peab.

„[Järgmise] viie kuni kümne aasta jooksul on armee tõenäoliselt seotud samasuguste konfliktidega nagu alates 2001. aastast. Mitte keegi, keda mina tean, ei arva, et me saame need konfliktid lähemas tulevikus lõpetada. Mitte miski ei kinnita, et me ei ole nende konfliktidega seotud nii kaua kuni on võimalik ette näha,” ütles merejalaväe staabiülemate komitee aseesimees kindral James Cartwright.

Cartwright kutsus üles ka arenenud relvasüsteemide tootmise märkimisväärseks laiendamiseks. Kindrali sõnul on rohkem vaja kvantiteeti, sõjalise riistvara massitootmist.

Samuti tuleb Cartwrighti sõnul suurendada USA armee isikkoosseisu.

Obama administratsiooni eesmärk on anda sõjalisele strateegiale ja „sõjale terrorismi vastu” humanitaarne nägu. Eelmise aasta märtsist soovitab USA kaitseministeerium kasutada väljendit meretagune vägede operatsioon.

USA ja NATO ähvardavad üsna otseselt Venemaad, Hiinat ja Iraani, kuid Obama doktriin vaikib sõja olemasolu maha. Avalikkuse ees räägitakse ülemaailmsest terrorismivastasest ristisõjast al-Qaida vastu.

Sõnastuse ja siltide muutmine ei muuda USA ülemaailmset sõjalist ülesehitust. Tegemist on juhitamatu sõda, mis ohustab inimkonna tulevikku.