Ükski mürsk siiski Yeonpyeongi saart ei tabanud, teatasid sõjaväelased, kuid olkord on endiselt pinev, teatab Associated Press.

Lõuna-Korea kaitseministeerium kutsus ajakirjanikke üles saarelt lahkuma kell 19 kohaliku aja järgi ehk kell 8 Eesti aja järgi.

Põhja-Korea sõnavõttude keel on muutunud järjest karmimaks, lubatakse halastamatut rünnakut. Hiina ametnik tegi viimase hetke visiidi Souli, et kutsuda pooli üles rahulikuks jääma. Lõuna-Korea president Lee Myung-bak avaldas Hiina riiginõukogu liikmele Dai Bingguole survet, et viimane annaks oma panuse rahu säilitamisse objektiivsemalt ja vastutustundlikumalt ning hoiatas, et Soul vastab edaspidistele provokatsioonidele tugevamini kui eelmisele.

Dai andis edasi Pekingi kaastundeavalduse ja lubas Hiina abi pingete vähendamisel. Põhja-Korea suure rahvanõukogu esimees Choe Thae Bok külastab aga Xinhua andmetel teisipäeval Hiinat.

Lõuna-Korea väed tulistasid pühapäeval kogemata ühe mürsu kahe riigi vahelisse demilitariseeritud tsooni, kuid Põhja-Koreasse saadeti kiiresti sõnum, et see polnud tahtlik.