USA juhitud sõjalist lööki Süüria diktaator Bashar al-Assadi vastu vastukaaluks keemiarünnakule Douma linnas on ilmselt oodata lähima paari päeva jooksul, pakub The Times. Douma keemiarünnakus jättis elu vähemalt 40 inimest.

The Timesi andmetel on Vahemerele jõudnud neli USA sõjalaeva, neist üks - USS Donald Cook - oli juba täna päeval laskeulatuse kaugusel. Igal sõjalaeval on kuni 400 Tomahawk tüüpi tiibraketti. Ka on USA saatnud kohale kaks allveelaeva, mis samuti saavad välja lasta Tomahawk rakette.

USA lennukikandja USS Harry S. Truman

USAst on Süüria poole teel ka lennukikandja USS Harry S. Truman (pildil) ja veel seitse sõjalaeva, mis samuti on võimelised sadu rakette välja tulistama. Lennukikandjal on 90 hävituslennukit ja helikopterit. Lennukikandja peaks Vahemere idaossa jõudma järgmisel nädalal.

USA loodab, et sõjalise löögi puhul tulevad appi ka liitlased Inglismaa ja Prantsusmaa. Selget ja kindlat otsust rünnak sooritada pole USA siiski veel teinud, väidab The Times.
Britid saadavad väidetavalt piirkonda vähemalt ühe, aga ilmselt mitu allveelaeva, kuid see võtab veel mõne päeva. Allveelaevad on samuti varustatud Tomahawk rakettidega.

Lisaks saadavad britid kohale sõjalaeva HMS Duncan, mis hakkas liikuma Küprose baasist, prantslased peaks aktsiooni toetama sõjalaevaga, mil pardal raketid.

Venelased ei maga samuti ning nende sõjajõud Süürias on kõrgendatud valmisolekus. Venelastel on kohapeal kaks moodsat sõjalaeva, fregatid Admiral Grigorovitš ja Admiral Essen, ja tosin muud sõjalaeva. Vene sõjalaevad on valmis õhutõrjeks, et teha kahjutuks Süüria suunas lastud rakette. Venemaa on ühtlasi lubanud rünnata ka aluseid, mis tulistavad Süüria suunas rakette.