Juba varem oli teada, et Obama administratsioon on andnud loa mehitatud ja mehitamata vaatluslendudeks, kuid F-18-d ei ole traditsioonilised vaatluslennukid – need on ründelennukid, vahendab Fox News.

„Asi ei ole nii palju vaatlemises, vaid nähtav olemises,“ ütles USA ametnik Fox Newsile.

Arvatakse, et Obama eemaldub õhurünnakute korraldamise mõttest Iraagis, kuid pärast kolmapäeva pärastlõunal toimunud kohtumist kongressi juhtidega Ovaalkabinetis kinnitas Valge Maja, et Obama kaalub endiselt erinevaid sõjalisi võimalusi.

Valge Maja teatas, et Obama arutas kongresmenidega Iraagi julgeolekujõudude võimekuse suurendamist, et need suudaksid vastu seista pühasõdalastele.

Üks kõrge ametnik üles Fox Newsile, et president kaldub umbes saja eriüksuslase saatmise poole Iraaki. Selline kontingent peaks aitama Iraagi sõjaväelasi välja õpetada ja aitama parandada luuretegevust.

Obama administratsioon avaldab survet Iraagi peaministrile Nuri al-Malikile, et viimane astuks samme teiste gruppide suuremaks kaasamiseks oma šiiitide domineeritud valitsusse. Obama ütles eelmisel nädalal, et USA lühiajaline sõjaline tegevus Iraagis ei oleks edukas, kui sellega ei kaasneks poliitilised muudatused Bagdadis