“Me oleme selleks hästi ette valmistatud,” kui 11. septembri taolised terrorirünnakud peaksid korduma, kinnitas kõrge õhujõudude kindral neljapäeval.

Kindral Ralph Eberhart, kes vastutab Ameerika Ühendriikide kaitsmise eest terrorirünnaku korral, muretseb rohkem, et piloodid võivad kõhelda päästikule vajutamast, kui et nad seda liiga kerge käega teeksid.

“Me vestleme inimestega pikalt, et näha, kas nad on selleks vaimselt valmis. Räägime nii pilootide kui õhutõrjeoperaatoritega,” selgitas kindral ajakirjanikele.

“Kui jälitad reisilennukit, kus on sadu süütuid inimesi, mehi, naisi ja lapsi, ja sul kästakse see alla tulistada, siis see on hoopis midagi muud kui tulistada alla keegi, kes sind ohustab.”

“Me harjutame seda mitu korda nädalas. Mõnikord kolm-neli, mõnikord kaks korda. Nii et ameerika rahva ees võime öelda, et meil on õiged kohustused ja volitused paigas, meil on õiged tegutsemisjuhised, me ei võta seda kergelt.”

“Me valmistume selleks nagu mistahes muudeks sõjalisteks ülesanneteks, meie inimesed on hästi välja õpetatud ja hästi ette valmistatud, kui meil, Jumal hoidku selle eest, peaks vaja olema seda teha.”