Valge Maja tegi kolmapäeval avalduse, milles öeldi, et Obama vetostab seaduse, kui see tema kirjutuslauale jõuab, vahendab BBC News.

Administratsioon teatas, et seadus tühistab elektroonilise jälgimise seaduse olulised sätted ilma kehtestamata asjakohaseid privaatsust, konfidentsiaalsust ja kodanikuvabadust tagavaid kaitsemehhanisme.

Seaduseelnõu kiideti neljapäeval esindajatekojas heaks häältega 248-168. Küberjulgeolekuseadust arutatakse ka senatis, kuid see eelnõu erineb märkimisväärselt CISPA-st ning selle üle hääletamise aega pole kindlaks määratud.

Privaatsuse eest võitlevad organisatsioonid mõistsid seaduseelnõu heakskiitmise kiiresti hukka.

„Nagu me oleme korduvalt näinud, kui valitsus saab laialdased rahvusliku julgeoleku alased volitused, ei ole enam tagasiteed,“ ütles Ameerika kodanikuvabaduste liidu esindaja Michelle Richardson. „Me kutsume senatit üles laskma sel kohutaval seaduseelnõul unustusse vajuda.“

Seaduseelnõu poolt on infotehnoloogiatööstuse tipptegijad. 800 firma hulgas, kes andsid mõista, et toetavad viimast seaduseelnõu, on Facebook, AT&T, Intel, Verizon ja Microsoft.