Ameerika Ühendriikide presidendi pere otsustas juba varakult, et Valgesse majja võetakse koera näol lemmikloom, kes antakse teisipäeval pidulikult peretütardele Malia Annile ja Natashale üle, kirjutab The Washington Post.

Ajalehe teatel saab „esimeseks koeraks" kuuekuune portugali veekoera kutsikas, kelle pildi avaldas eile esimesena koerale pühendatud kodulehekülg. Selle andmetel taheti algul panna koerale nimeks Charlie, kuid tüdrukud otsustasid siiski oma sugulaste auks nime Bo kasuks.

„Bo on üsna sümpaatne kutt. Ta vastab suurepäraselt Valge maja ametlikele vastuvõttudele, kuna tal on „seljas" must smoking ja valge särk, valged mansetid ja keigarlik valge habemetutt," kirjutab väljaanne.

Ajaleht märgib samuti, et Bo on kingitus perekond Obamale veteranpoliitik Massachusettsi senaatori Edward Kennedy poolt, kes on portugali veekoera tõu suur austaja.


Esimest korda kohtusid Malia Ann ja Natasha Boga Valges majas, kuhu kutsikas suure saladuskatte all toodi. Koer võlus tüdrukuid koheselt - Bo istus ja tõusis nendega samal ajal, rääkis üks tunnistaja ajalehele.

Michelle Obama rääkis ühes intervjuus, et see tõug paistab silma oma heasüdamlikkuse ja parajate mõõtmete poolest. Samuti ei pidavat see tõug lastel allergiat tekitama. Portugali veekoer on väga liikuv ja vajab palju ruumi, mille üle Valges majas kurta ei saa.

Ametlikult esitletakse „esimest koera" Valges majas ajakirjanikele teisipäeval.

Lemmikloomade pidamine USA presidentide residentsis on pikaaegne traditsioon. Üle-eelmisel presidendil William „Bill" Clintonil oli must-valge kass Socks, kellel oli ka isiklik fännklubi. George Bush noorem aga poseeris kaamerate ees koos šoti terjeri Barneyga.