Peatse Iraani invasiooni paljastajateks on aktiivsest teenistusest loobunud Ameerika Ühendriikide ohvitserid ja sõjaväepublitsistid, kes oma sõnul järgivad südametunnistuse häält.

Ühendriikides eliitväeosaks peetava merejalaväe erumajor William B. Fox ja endine sõjaväeluure kapten Eric H. May väidavad oma meediaväljaannetele saadetud kirjas, et USA ja Iisrael on juba alustanud ettevalmistusi sõjaks „vaenuliku” Iraaniga.

Mehed avaldasid oma informatsiooni Texase ajalehes The Lone Star Iconoclast, mis on varemgi avaldanud rabavaid lugusid ning paljastusi. Eruohvitserid Fox ja May ei pea Washingtoni võimukoridorides väljatöötatud plaani õigeks ning rõhutavad, et nad on andnud vande kaitsta Ameerika Ühendriikide põhiseadust nii välis- kui ka sisevaenlaste vastu.

Iraani Islamivabariik vihkab USA-d ja Iisraeli alates šahhi kukutamisest 1979. aastal südamepõhjani ja nimetab neid „suureks ja väikeseks saatanaks”. President Mahmud Ahmadinejad süüdistab „saatanaid” paljudes maailma hädades ning kavatsuses purustada tema riik. Riigipea on väitnud koguni, et Tel-Avivi sionistide vaenulik ja fašistlik režiim tuleks maailmakaardilt „minema pühkida”.

Kapten May pakkus välja, et sel nädalal on kõrgenenud võimalus valerünnakuteks (nn. “false flag” rünnak ehk provokatsioon) kodu- või välismaal, mida Washington hakkab kasutama Iraani-vastase sõja valla päästmiseks.

„Me arvame, et kõige tõenäolisem valerünnak võib olla rünnak välismaal asuva USA laeva vastu (nt Iisraeli valerünnak 1967. aastal USS Liberty vastu) või valeterrorirünnak USA-s asuvale sihtmärgile. Kõige tõenäolisemad patuoinad, keda neis süüdistatakse võivad olla Iraani sõjajõud või Hizbollah,” kirjutavad May ja Fox oma kirjas.

Kapten May kirjutatud artiklis „Kevadtorm Iraanis — ettevalmistused Kolmandaks maailmasõjaks” (Spring Fling in Iran? -- Updating World War III) on juttu mitmest tähelepanuväärsest luureindikaatorist Iraaniga sõja alustamiseks:

Alates artikli avaldamisest on president George W. Bushi administratsiooni tähtsad liikmed kohtunud tähtsamate välisriikide juhtidega. Ka neid kohtumisi võidi kasutada eelkokkuleppe saavutamiseks Iraani ründamiseks:

Ohvitserid Fox ja May märgivad ka, et aprillis ilmus kui tellitult põhivoolu uudiskanalites arvukalt uudisartikleid, mis kõik toetasid sõja võimalikkust Iraaniga lähemas tulevikus. Mõned näited artiklite pealkirjadest — „Iraan, Süüria ja Liibanon on sõjaks valmis”, „Britid kardavad, et USA komandör lööb Iraani ründamiseks sõjatrummi”, „Ärevus aprillikuise USA Iraani vastase tuumarünnaku eel”, „Iisrael jagab uuesti välja gaasimaskid kartes sõda Iraaniga”, „Iisrael viib läbi sõjamängud, mis on suunatud Iraani ja Süüria vastu” jms.

Kirja autorid, erukapten May ja erumajor Fox: „Me usume, et informeeritud avalikkus on parim kaitse nende väljavaadete vastu, sestap me löömegi nüüd häirekella. Me pidasime olulise meediahuvi puudumist sõjaindikaatorite vastu, mida me ülalpool mainisime iseenesest tõendiks, et sülekoerast press õigustab sõjavõimalust. Tõsine arutelu kõrvaldab äärmiselt tõsise ohu ja on meie kohus informeerida Ameerika rahvast, et nad võiksid selle aruteluga algust teha.”