Oma raamatus kirjeldab Trumpi administratsiooni endine kõrge ametnik Bolton juhtumeid, kus president üritas kriminaaluurimisi peatada. Samuti ütles ta, et president Trumpi lojalistid pilkasid presidenti tema selja taga, vahendab Helsingin Sanomat.

Bolton kirjutab, et Trump ei teadnud näiteks, kas Suurbritannia on tuumariik. Lisaks oli Trump küsinud, kas Soome kuulub Venemaa koosseisu.

Trump külastas Soomet 2018. aasta suvel, kui kohtus Helsingis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Oma raamatus väidab Bolton ka näiteks seda, et Trump palus Hiinalt abi 2020. aasta presidendivalimiste võitmiseks.

Boltoni väitel tegi Trump kaubandusläbirääkimistel Hiinaga otsuseid selle põhjal, mis aitaks tal saada tagasivalituks. Näiteks kutsus ta Hiinat üles ostma Ameerika põllumajandustooteid, et saada suure põllumajandussektoriga osariikides rohkem hääli.

Lisaks väidab Bolton, et Trump ütles talle, et külmutas Ukrainale antava sõjalise abi seniks, kuni ukrainlased nõustuvad alustama uurimist tema oponentide suhtes.

Trumpi administratsioon on püüdnud rahvusliku julgeoleku kaalutlustel raamatu avaldamist takistada.

Trump nimetas Boltoni riikliku julgeoleku nõunikuks 2018. aasta aprillis ja vallandas ta poolteist aastat hiljem 2019. aasta septembris. Varem on Bolton töötanud muu hulgas Ronald Reagani ja George W. Bushi administratsioonides.