Uuringu järgi halvenesid tingimused kõigil majandusaladel. Üha rohkem inimesi ei suuda omale meditsiiniabi lubada (26 protsenti) või maksta üüri või pangalaenu (24 protsenti). Üha rohkematel ameeriklastel on probleeme maksu- ja krediidiasutustega (21 protsenti) või on neile keeldutud laenu andmast ja krediitkaarti väljastamast (19 protsenti), kirjutab The Market Oracle.

Nagu oodata võib, kannatavad kõige rohkem kõige vaesemad. 44 protsendil neist, kes teenivad alla 30 000 dollari aastas on raskusi meditsiiniabi saamisega. Samuti on 37 protsendil neist raskusi üüri või pangalaenu maksmisega.

Suur hulk küsitletud töölisi ütles, et on ebakindlad töökoha säilimise suhtes. 49 protsenti arvas, et on väga või üsna tõenäoline, et neid ootavad tuleva aasta jooksul tööga seotud finantsraskused. 25 protsenti töölistest ootas, et neid sunnitakse leppima palga alandamisega ning 24 protsenti arvas, et neid koondatakse.

85 protsenti ameeriklastest teatas, et neil on raskusi oma kogukonnas töö leidmisega. 23 protsenti 15 miljonist USA töötust on olnud töötud aasta või rohkem.

Ainult 22 protsenti ameeriklastest usaldab valitsust. Tegemist on poole sajandi madalaima numbriga.

65 protsenti küsitletutest leidis, et föderaalvalitsusel ja kongressil on riigis toimuvale negatiivne mõju. 69 protsendi arvates on negatiivne mõju pankadel ja teistel finantsasutustel ning 64 protsendi arvates suurtel korporatsioonidel. Meedia mõju pidas negatiivseks 57 protsenti.

Laiadel USA rahvamassidel, kes on näinud, kuidas triljoneid dollareid pumbatakse riigikassast Wall Streeti tegelaste taskutesse, samal ajal kui nende oma elatustase langeb, töökohad kaovad, nende laste koolid suletakse ja elutähtsaid sotsiaalprogramme kärbitakse miljardite dollarite võrra, ei ole enam usku, et USA valitsus suudaks tagada nende kõige põhilisemaid sotsiaalseid vajadusi.

President Barack Obama, kes jätkab populistliku rahvamehe mängimist, kui peab seda enesele vajalikuks või kasulikuks, paljastub Ameerika valitseva eliidi huvide peamiseks esindajaks ja töölisklassi vastase tegevuse põhiraskuse kandjaks.