Kui enamik valimisringkondi oli tulemuse teatanud, juhtis Biden Floridas Sandersi ees ligi 62 protsendiga 23 vastu, teatas Associated Press.

Illinoisis, kus samuti oli enamik ringkondi tulemuse edastanud, oli Bideni edu 59% Sandersi 36% vastu.

Arizona osaliste tulemuste järgi oli Bidenil Sandersi ees kahekohalise numbriga mõõdetav edu.

Olulisim osariik on seekord Florida, mis annab 219 parteikongressi delegaati.

Arvamusküsitluste järgi ütles umbes kolm neljandikku Florida valijatest enne eelvalimisi, et Bidenil oleks parem võimalus praeguse presidendi Donald Trumpi löömiseks. Vaid viiendik arvas sama Sandersi kohta.

Järgides USA koroonaviirusevastaseid nõuandeid, mille järgi ei ole avalikud kogunemised soovitatavad, pidas Biden kõne veebikaamera vahendusel oma kodust Delaware’i osariigist Wilmingtonist ja pöördus Sandersi toetajate poole.

„Las ma ütlen eriti noortele valijatele, keda innustab senaator Sanders, ma kuulan teid, ma tean, mis on kaalul, ma tean, mida me peame tegema,“ ütles Biden.

Siiski keskendus Biden suuresti koroonaviiruse pandeemiale ja otsis ühendavat tooni: „Koroonaviirus ei hooli, kas sa oled demokraat või vabariiklane… me oleme selles kõik koos.“

Sanders tegi interneti vahendusel pöördumise Washingtonist, aga ei andnud mingeid vihjeid oma jätkamise või mittejätkamise kohta. Selle asemel rääkis ka tema koroonaviiruse kriisist.

Eile pidid eelvalimised toimuma ka Ohios, aga need lükati edasi juunisse. Koroonaviiruse tõttu on eelvalimised edasi lükatud ka Georgias, Louisianas, Marylandis ja Kentuckys. Samuti plaanib seda teha 29. märtsil järjekorras olev Puerto Rico.