Kindlustuskompaniid teatasid kergendustundega, et kahju on kardetust oluliselt väiksem, ulatudes kuni miljardi dollarini. Kui Isabel viienda kategooria orkaanina USA idarannikule jõudis, prognoositi, et kahjud võivad tõusta kuni nelja miljardi dollarini.

Troopiliseks tormiks nõrgenenud Isabel jättis elektrita 5,8 miljonit majapidamist ja firmat. Tormituuled murdsid tuhandeid puid, paduvihm aga tõstis piirkonna jõgedes veetaseme tulvapiirini. Sajad majad olid veevangis ning piirkonna elektri- ja sideliinid rivist väljas.

Kuigi Isabel nõrgeneb, kujutab Suure Järvistu suunas liikuv torm endiselt tõsist ohtu.

“See ei olnud Fran ega Floyd, kuid inimeste jaoks, kellel on (murdunud) puud elutoas, on sellest vähe lohutust,” ütles Põhja-Carolina päästeteenistuse esindaja Mark Van Sciver viitega 1990. aastate kahel rängale orkaanile.

Isabel laastas kõige enam Põhja-Carolina osariiki, tasandades viiemeetrised kaldaluited, purustades sajad rannaäärsed suvilad ning muutes maanteed läbitamatuks.

Orkaani teelt põgenes peaaegu veerand miljonit inimest.

Kõigele vaatamata põhjustas Isabel suhteliselt vähe kahju, kuna “maabus” väheasustatud piirkonnas ning nõrgenes kiiresti. Orkaan Hugo põhjustas näiteks 1989. aastal kuue miljardi dollari ning orkaan Andrew 1992. aastal 20 miljardi dollari ulatuses kahju.

USA president George W. Bush kuulutas Põhja-Carolina, Virginia ja Marylandi osariigi loodusõnnetuse piirkonnaks, mis kiirendab abisummade eraldamist tormikahjude likvideerimiseks.

Enamus Isabeli ohvritest olid langevate puude alla jäänud inimesed. Tormist põhjustatud traagilisi liiklusõnnetusi registreeriti Virginias, Põhja-Carolinas, Marylandis, Pennsylvanias ja Washingtonis.