Ajal, mil vasakpoolne Bernie Sanders võttis kindla võidu demokraatide eelvalimistel Nevadas, kinnitades oma esinumbri staatust, selgus uuest Gallupi avaliku arvamuse küsitlusest, et Trumpi toetab 49% ameeriklastest ja ei toeta 48% elanikkonnast. Tegemist oli esimese korraga tema presidendiksoleku ajal, mil presidenti toetab rohkem inimesi kui ei toeta, kirjutab The Guardian.

Arvamusküsitlusi koondava portaali FiveThirtyEight keskmine näitab, et Trumpi toetus hakkas tõusma juba septembris, mil Senat hakkas arutama, kas Trump tuleks ametist tagandada.

Trumpi keskmine toetusreiting on hetkel 43,3%.

CNNi analüütik Harry Enten ütles, et “Trumpi toetusreiting tõuseb õigel ajal. … valimisaasta märtsil, mil selle põhjal võib juba eelseisvate valimiste kohta ennustusi teha".

USA presidendid, kelle toetusreiting on vahemikus 46–54%, seisavad sel hetkel silmitsi raskete valimislahingutega. Presidendid, kelle toetusreiting on 45% või vähem, tavaliselt kaotavad. Kui kõik läheb nagu varasematel aastatel, võib Trumpi toetusreiting tõusta just piisavalt, et temast saaks favoriit. "

Veel üks arvamusküsitlus näitas pühapäeval, et 65% ameeriklastest arvab, et Trump võidab tänavu novembris toimuvatel valimistel oma demokraadist konkurenti.

Trump jääb viimaste uuringute kohaselt demokraadile alla võtmeosariikides Michiganis ja Pennsylvanias, ent suudab viimast lüüa Wisconsinis.

"Isegi, kui demokraat võidab kõikides osariikides, kus 2016. aastal, ning lisaks Michiganis ja Pennsylvanias, oleks Trumpil ikka vajalik arv valijamehi, et jätkata presidendina.

Wisconsini kaotamise korral tuleb demokraatidel võtta sihiks võita Arizonases ja Floridas, kus 2016. aastal saatis edu Trumpi, ent vahevalimistel kahe aasta eest toetati enam demokraatide kandidaate.

Enteni hinnangul tuleb demokraatlikel valijatel „parem loota, et nad valivad oma kandidaatide seast üleriigiliselt kõige populaarsema kandidaadi (ükskõik, kes see võiks olla), sest kui nad seda ei tee, võib see tähendada novembris napi võidu asemel nappi kaotust Trumpile."