„Me oleme saanud väga hiljuti usutavat informatsiooni võimaliku rünnakuplaani kohta, mis on suunatud USA vastu ja paistab keskenduvat New Yorgile ja Washingtonile,“ ütles kõrge valitsusametnik CNN-i Pentagoni korrespondendile.

Ametniku sõnul usutakse, et rünnakukavas osaleb kolm isikut, sealhulgas üks USA kodanik. USA võimud usuvad, et kavatsetakse kasutada lõhkeainet täis laaditud sõidukit, kuid luure pole asjast veel täielikku pilti saanud. Ei välistata ka muid viise terroriakti toimepanemiseks.

Õiguskaitseorganite kõrge ametnik, kes on osalenud sel teemal korraldatud briifingutel, ütles CNN-ile, et tema informatsiooni kohaselt pole kolm isikut veel USA-sse sisenenud.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg ütles neljapäeval ajakirjanikele, et kuigi linna paigutatakse täiendavaid politseijõude, pole kellelgi teisel põhjust päevaseid rutiine muuta.

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo kutsus elanikke üles olema ettevaatlikud, kuid kinnitas, et paanikaks pole põhjust.

Washingtoni kohalikud ametnikud teatasid, et linnal on hädaolukorraks olemas plaan ja kõrgendatud valmisolekus ollakse juba 1. septembrist.

Võtmetähtsusega objektide juurde seisma jäetud sõidukid pukseeritakse minema, hoiatas Washingtoni politseiülem Cathy Lanier.

Föderaalametnikud teatasid, et võtavad ohtu tõsiselt, kuid üritasid avalikkust rahustada, väites, et sellised ähvardused on enne suuri sündmusi tavalised.

Informatsioon pärineb föderaalametnike sõnul Pakistani ja Afganistani piiri hõimualadelt.