Uruguayst sai pärast Argentinat teine Lõuna-Ameerika riik, kus samasooliste abielud legaliseeritud on. Argentinas võeti sellesisuline seadus vastu 2010. aastal, vahendab BBC News.

Kogu Ladina-Ameerikas kasvab riikide arv, homode omavahelised liidud ja abielud lubatud on.

Brasiilia õigussüsteemi järelevalvenõukogu teatas, et bürood ei saa keelduda tsiviilliidu dokumentide väljaandmisest, kui homopaarid tahavad saada abielutunnistusi. Selleks tuleb aga siiski kongressis vastav seadus heaks kiita.

Colombias kohustas kohtunik hiljuti notarit alla kirjutama dokumendile, mis, kuigi ei ole abielutunnistus, annab samasoolisele paarile praktiliselt samad õigused kui on heteroseksuaalsetel paaridel.

Colimast sai eelmisel nädalal järgmine Mehhiko osariik, kus lubatakse homopaaride tsiviilliite. Homoabielud on lubatud México linnas ja riigi lõunaosa Quintana Roo osariigis ning Coahuilas on lubatud samasooliste tsiviilliidud.

Uruguay kongress kiitis homoabielusid lubava seaduseelnõu heaks aprillis enam kui kahe kolmandiku rahvaesindajate toetusel alamkojas, vaatamata katoliku kiriku teravale vastuseisule. Senatis võeti seadus vastu häältega 23-8.

Seadus lubab samasoolistel paaridel valida adopteeritavate laste perekonnanimede järjekorda.