Päästetöötatajad aga jätkavad endiselt rasket tööd, et ülekuumenenud reaktoreid maha jahutada. Täna tuli kõrge radiatsioonitaseme tõttu töötajad korraks ka sündmuskohalt evakueerida. Kolmanda reaktori jahutamine on nimekirjas esikohal, sest seal kasutatakse plutooniumi, mis on ülejäänud reaktorites kasutatavast uraanist ohtlikum, vahendab YLE Uutiset.

Fukushima tuumajaama toodi täna ka esimene veekahur, millega üritatakse jahutada tuumajaama 4. reaktorit.

IAEA teatas kolmapäeva õhtul veel ühest uuest probleemist. Nimelt olid nad Jaapani võimudelt saanud informatsiooni, et ka kolmanda reaktori kasutatud tuumkütuse basseini seisukord teeb spetsialiste murelikuks. Varem on probleeme tekitanud neljanda reaktori kasutatud tuumkütuse bassein, kus süttis eile tulekahju, mis suudeti siiski hiljem kustutada.

IAEA juht Yukiya Amano ütles, et võimud on kinnitanud, et kõigi kolme reaktori tuumad on kannatada saanud. Amano hinnangul on olukord väga tõsine ja ta on ka ise teel Jaapanisse.

USA saadab kohale oma luurelennuki Global Hawk, mis suudab teha täpseid fotosid soojuskaameraga ning mis võib seega anda väärtuslikku informatsiooni reaktorite seisukorra kohta. Samuti on USA merevägi toonud kohale võimsamaid pumpasid, mida reaktorite jahutamisel kasutada.