D’Escoto sõnul on USA tegelnud inimeste demoniseerimisega aegade algusest peale, kuid samas on kanoniseerinud endise Filipiinide diktaatori Ferdinand Marcose, endise Nicaragua diktaatori Anastasio Somoza ja endise Tšiili diktaatori Augusto Pinocheti, vahendab Reuters.

„Ja siis kuuleme me hirmsaid lugusid Ahmadinejadi kohta,” ütles D’Escoto pressikonverentsil, kus rääkis hiljutisest ringreisist Süüriasse, Soome, Hiinasse, Bahreini, Šveitsi ja Iraani.

D’Escoto sõnul on demoniseerimine vastuolus suure lugupidamisega naabrite poolt 3 miljoni Afganistani põgeniku vastuvõtmise eest.

USA esindus ÜRO juures väljendas D’Escoto märkuste üle hämmingut. „Härra D’Escoto üha kummalisematest avaldustest on raske aru saada,” ütles pressiesindaja Mark Kornblau.

D’Escoto oli 1980. aastatel Nicaragua välisminister. Tollane vasakpoolne valitsus võitles siis USA toetatud kontrate vastu. D’Escoto on olnud presidentide Ronald Reagani ja George W. Bushi terav kriitik.

Saades eelmise aasta septembris ÜRO peaassamblee presidendiks lubas D’Escoto vaenulikkuse kõrvale jätta, kuid jätkas Bushi administratsiooni kritiseerimist, eriti Iraagi sõja eest.

D’Escoto on samuti kritiseerinud rahvusvahelise kriminaalkohtu otsust anda välja order Sudaani presidendi Omar al-Bashiri arreteerimiseks sõjakuritegudes kahtlustatavana. D’Escoto sõnul süvendab see arusaama, et rahvusvaheline kohus on rassistlik.