„Peasekretäri teevad ärevaks teated julmustest suure hulga tsiviilisikute, sealhulgas naiste ja laste vastu viimastel tundidel Aleppos,“ teatas pressiesindaja Stéphane Dujarric AFP vahendusel. „Rõhutades, et ÜRO ei ole võimeline neid teateid sõltumatult kinnitama, annab peasekretär asjaosalistele pooltele edasi oma sügava mure.“

Süüria valitsusväed teatasid, et lahing Aleppo pärast on lõppfaasis pärast seda, kui mässulised taandusid väga väikesele alale.

Mitmete allikate teatel on Süüria presidendile Bashar al-Assadile ustavate jõudude käes üle 90 protsendi varem opositsiooni valduses olnud Ida-Aleppost.

„Me elame viimaseid hetki enne võitu,“ teatas Süüria armee esindaja Aleppos esmaspäeva õhtul.

„Operatsioon idapoolsetes linnaosades siseneb lõppfaasi,“ ütles ta varem, kui teatati ägedast võitlusest veel mässuliste kontrolli all olevates linnaosades.

AFP korrespondendi teatel oli valitsuse käes olevas Lääne-Aleppos esmaspäeva hilisõhtul kuulda võidu tähistamiseks õhku tulistamist.

Süüria riigitelevisioon näitas Assadi portreede ja riigilippudega pidutsevaid inimesi. „Aleppo elanikud väljendavad rõõmu võidu pärast terroristide üle,“ võis lugeda tiitritest.

„Aleppo lahing on jõudnud oma lõpule. See on ainult lühikese aja küsimus… see on täielik kokkuvarisemine,“ teatas Süüria inimõiguste vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

Vaatluskeskus teatas esmaspäeval, et viimase 24 tunni jooksul põgenes mässuliste aladelt veel 10 000 inimest. Kokku on sealt peamiselt valitsuse kontrolli all olevale territooriumile põgenenud 130 000 inimest.