Samas kutsus Robinson ÜRO Inimõiguste Komisjoni mitteametlikul istungil Indoneesiat üles kaitsma 120.000 Ida-Timori põgenikku ja humanitaartöötajaid Lääne-Timoris sisside eest, kes tapsid läinud nädalal kolm ÜRO töötajat.

Ta tõi Sierra Leone, Colombia ja Jugoslaavia Kosovo provintsi esile kui pingekonded, kus vägivald jätkub.

Vene delegatsioonilt on oodata Genfis vastust Robinsoni süüdistustele.

Inimõiguste Komisjoni 53 liikmesriiki pidasid ühepäevase istungi, et arutada pärast märtsis-aprillis toimunud aastakohtumist saavutatut. Toona võttis foorum vastu resolutsiooni, milles nõuti Venemaalt riikliku komisjoni moodustamist Tšetšeenias toimunud vägivalla uurimiseks.

"Ma informeerin Peaassambleed, et olen jätkuvalt suures mures, sest Vene võimud ei ole reageerinud usaldusväärselt ulatuses, mis vastaks neile esitatud süüdistustele tõsistes inimõiguste rikkumistes Tšetšeenias," ütles Robinson.

"Mulle teevad jätkuvalt suurt muret teated tõsistest inimõiguste rikkumistest Tšetšeenias ja ma olen veendunud vajaduses tegelda nendega adekvaatselt," lisas ta.

Robinson ütles, et kolm sõltumatut ÜRO uurijat, kelle ülesandeks on kontrollida süüdistusi hukkamistes, piinamistes ja inimeste ümberpaigutamises, ei ole saanud korduvatest taotlustest hoolimata Venemaalt kutset.

USA-s asuv organisatsioon Human Rights Watch kutsus komisjoni üles "paljastama ja hukka mõistma Venemaa suutmatus uurida ulatuslikke inimõiguste rikkumisi Tšetšeenias".