ÜRO rahuoperatsioonide juhi Hervé Ladsous' sõnul on rivaalitsevate väeüksuste vahelistes lahingutes saanud haavata veel vähemalt 800 inimest, edastasid diplomaadid AFP ja BNS-i vahendusel.

Vägivald puhkes pühapäeval ja sestsaadik on Lõuna-Sudaani pealinnas Jubas otsinud ÜRO kompleksis varjupaika 15 000-20 000 inimest, rääkis Lasous.

ÜRO ametniku sõnul ei saa ta ohvrite arvu kinnitada. Ka Prantsusmaa suursaadik ÜRO-s Gérard Araud ei soostunud pärast julgeolekunõukogu istungit andmeid täpsustama.

Lõuna-Sudaani President Salva Kiir teatas esmaspäeval, et võimud on nurjanud endisele asepresidendile Riek Macharile ustavate sõdurite riigipöördekatse, kuid tulistamine jätkus ka teisipäeval.

Maailma noorim riik Lõuna-Sudaan iseseisvus 2011. aastal pärast referendumit, mis toetas ülekaalukalt Sudaanist lahkulöömist. Viimastel nädalatel on riigis lahvatanud poliitilised pinged, detsembri algul süüdistasid valitseva Sudaani rahvavabastusliikumise (SPLM) mõjukad liikmed president Kiiri "diktaatorlikus käitumises".